Over mij

Mijn zoektocht naar inspiratie, de band met taal en communicatie en mijn passie voor hoe mensen leren: ik integreer het als trainer, coach en procesbegeleider.

_Een brede interesse

Ik ben altijd op zoek gegaan naar mensen en ideeën die me inspireren en mijn horizon verruimen. Frequente opleidingen om bij te blijven met de recentste ontwikkelingen in mijn vakgebied blijven voor mij dan ook een must.

De andere constante in mijn leven? Taal en communicatie. Ik volgde eerst een opleiding tot Master in de Toegepaste Taalkunde en werkte een tijd als simultaantolk.

 

_Hoe leren mensen?

Die vraag boeide me van toen ik jong was. Ik zag hoe anderen er – elk op hun manier –antwoord op gaven en kon er bij de start van mijn loopbaan meteen mee aan de slag. Ik werd docent aan de Erasmus Hogeschool, waar ik les gaf aan studenten die nauwelijks jonger waren dan ik.

Evidente autoriteit had ik niet, dus ging ik op zoek naar wat mijn studenten aansprak, naar hoe en waarom ze leren. Met succes. Toen ik later trainingen voor organisaties gaf en bij mijn werkgever een interne opleiding tot communicatietrainer volgde, voelde ik dat mijn talent daar zat.

Een luisterend oor, heel betrokken en authentiek, praktijkgericht met eigen cases, één en al maatwerk en na een paar sessies al 'part of the Parfuma family’. Caroline Breckpot, Managing Partner bij Parfuma

_Verder op eigen vleugels

Ik leerde bij en verbreedde mijn interesseveld. Master NLP, diverse intensieve coachopleidingen, Appreciative Inquiry, breinleren, coöperatief leren, mindfulness, stress- en burn-outcoaching, intervisiecoaching, Teams of the Future, persoonlijkheidstools zoals DISC en MBTI: als zelfstandig trainer en coach integreerde ik ze in maattrajecten. Daarnaast ben ik al 10 jaar partner van SD Worx Learning en Febelfin Academy.

_Waar ik voor sta

Brede ervaring met uiteenlopende doelgroepen. Met bijna 20 jaar ervaring in heel diverse organisaties en sectoren slaag ik erin om snel een veilige en uitdagende leeromgeving te creëren. Klanten waarderen mijn authentieke aanpak die snel vertrouwen wekt.

Geïntegreerde aanpak gericht op de praktijk: jullie praktijk, ervaring en context staan steeds centraal. De concepten en tools die we aanreiken zijn enkel een middel om die praktijk vlotter te laten verlopen, nooit een doel op zich. Reken daarnaast op een geïntegreerde benadering voor hoofd, hart en handen. We passen hierbij inzichten toe uit breinleren, blended learning en coöperatief leren om het rendement te maximaliseren.

Heldere doelen en concrete resultaten. Voor we starten, stellen we duidelijke doelen voorop. Die geven richting aan en tijdens het traject. Resultaten verankeren we stap voor stap in een concreet actieplan.

Een partner die zich 100% in jullie inleeft. Via een grondige intake werk ik me in in jullie cultuur, taal en context. Zo maak ik snel de klik met jullie doelgroep. Reken ook op mijn verbindende communicatie met iedereen, van directieteam tot werkvloer.

_Wat is jullie verhaal?

Ik luister er graag naar. Wat willen jullie bereiken, waar lopen jullie tegenaan? Laat het me weten, ik denk graag met jullie mee.